Friday, 1 January 2016

WHO I AM

Asalamualaikum,sekarang waktu tengah hujan,renyai .cuaca yang nyaman , ai dapat idea nak update blog about me, okay maybe rasa macam annyoying story abt ai ,mestilah perkenalkan myself kan. hey you yang tengah ngadap story ai,kite mula kan dari nama penuh ai , NUR HAIFA AISH FAIHA BINTI MUHAMMAD IZAIRIL ISKANDAR ,LAHIR PADA 1 MEI 1997, FROM JOHOR BAHRU .STILL BUJANG ,AND NOT MARRIED YET,STUDENT OF COLLEGE VOKASIONAL , and ai amik kursus fesyen bidang designer.of course mencabar for you all information lah .sekarang tengah mnghadapi sem baru yang bermula esok ,bermula study week dan bermacam lagi ,sekarang ai rajin rajin kan diri update blog sebab nk lari kan diri dari kesibukan mengemas barang nak balik rumah sewa, hmm macam lari topik pulak huhu,okay abt my life semua nya alhamdulillah okay so far so good,ai tak berapa minat nk update blog nig pun je isi masa ,after this dapat idea nk buat story baru ai share kay :) ,hah ai lupa nk beritahu ai anak kelima dalam family ,so ai nih sorg yang pediam huhu ,tak thu lah pediam tang mana nnti ai storyy lagy kay,nih je takat  mampu ai nak share .Akhir kata form ai :)

Thursday, 31 December 2015

365 PAGES OF 365 DAY





Assalamualaikum , Today 31 DECEMBER 2015 ,on the way ke tahun baru ,sempena tahun baru, ai have nothing azam or what just kipidap doing the best for my life ,and sentiasa ubah diri ke arah lebih baik, dulu ai selalu update blog about my life in hostel ,and now ai duduk menyewa luar ,disebabkan tak dapat permohonan asrama, dah lah nasib study jauh dari hometown where my place at SABAR JEWLAH. Sebelum cuti sem habis ,tinggal penghujung ,kepala mula samuk , pening nak pikir masa akan datang nanti dengan ,assigment ,toturial, kuiz, exam belum masuk lagi dengan kerenah pensyarah ,masalah kewangan ,makin lama makin susah nk tempuh masa jadi student mahasiswi or mahasiswa, lot of trouble,masalah kawan ,problem dengan pelajaran ,dengan family , and merumit kan sekali masalah dengan diri kite yewlah kite makin membesar ,puberty on the edge lah kata kan huhu,yang ai maksud kan yewlah problem dengan percintaan zaman remaja zaman dewasa kite dugaan yang buat kite sesat kalau tak ditangani dengan baik kalau ade relationship pada masa masa kite tengah still be student,kalau boley ai harap benda benda macam tuh ai can get it solve dengan baik and then,tahun yang mana penuh dugaan sama macam sem lepas ,tapi harap-harap tak macam sem lepas ,honestly penuh cabaran bila kite or ai sendiri pernah hadapi sampai satu mana buntu,but thanks a lot pada yang encourage ai to be strong and jangan lupa doa pada ALLAH S.W.T .Doa yang baik-baik be good girl ,akhir kata dari ai .

Sunday, 2 February 2014

Ohh Tidakk Dorm Saya

Assalamualaikum ,hey peeps , Rindu kat blog saya nihh , dah lama tak update  bersawang sudah hehe :D sejak dah masuk balik penjara a.k.a hostel nih ..dah tak ada mase nak open blog masa selalu terhad cuti pun sekejap , hari  nihh syida nak story about asrama and dorm syida , mase daftar punya lah berdebar yelah takut lah first time daftar sendiri,tahun lepas mak yang tolong urus kan ,kali nihh kite pulak yang kena urus kan rase kekok lak hehe ,walaupun mase daftar asrama tuh huru hara sikit sebab tak tahu detail nye , dengan ajkt nye .. mase nak daftar masuk dorm tuh hah paling tak boleh blah ,macam mane lah tetba boleh dapat dorm E4 ,depan tengok jew redha dapat dorm E4 tapi dalam hati rase nak meraung woo.. tensen jew dalam hati dengan warden aku yang kerek nihhh , dah dapat dorm tuh redaha jelah walaupun tak sama blok ngn kawan-2 rapat, tak kan nak mengamuk lak ,kang tak memasal lak kena halau hehe,lepas dah dapat tahu dorm mane ,kite lepak-2 sebelom urus kan check in dorm kay, syida and aspuri semua kena berkumpul dekat surau ..lepas semua dah dibenar kan check in dorm memasing,memulakan sesi kemas barang lepas siap kemas bersih kan diri ,lepaas siap-2 malam lak ade taklimat ..bosan taklimat pasal displin ,and lagi lupa nak bitau yang aku nihh masuk asrama dengan bersyarat so tak leh nak buat hal.. :) hehe siap kena warning , agy dengan warden aspura lagi,konon nye pailang lah macam taiko gitu.. 
tadaa!! nih lah gambarajah dorm aku heh nak dekat same lah ,cume loker syida besi nope kayu hehe , mase masuk dorm hmm dalam hati rase nak nangis and flasback jew ...tak nak dorm nihh rindu mak ayah sume adew tau :( budak dorm semua nye kerek adew setengah aku tak suke adew yang aku suke boleh lah ..kekadang ngam kekadang tak ..so terima jelah :) ..apa pun dorm memana pun syida dapat ..syida stay jew lagi pun pengalaman kan duduk dorm bekas juvani hehe ..walaupun tak banyak kemudahan dari blok lain terima jelah dengan hati terbuka ..ape pun happy life  tu jew story the morryy 

Sunday, 17 November 2013

Saya Budak Kursus Fesyen dan Pembuat Pakaian

Asalamualaikum saya ucapkan hehe,dah lama tak update,nie update pon ade sebab,sebab utama kena suruh dengan kawan tersayang hehe sebab lain rindu nak update blog :)
hari nie saya nak story abt my school yeah ,lepas dah sekolah kat kolej vokasional muar nie ,aish asyik busy jew takde mase nak lepak,yela saya ambil kursus fesyen dah pembuat pakaian :) asyik mejahit jew kerjanye kan,pensyarah garang pulak tuh...naseb badan :(
btw saya tak minat menjahit sebenarnye ,saya minat kimpal and memasak jew..rasa menyesal masuk fesyen dengan pensyarah garang nak layan ,btw kalo nak getback sekolah lame dah lambat sangat,tak harapan ..terpaksa ngadap gak kolej aku yang terhebat sangat tu,dalam harapan aku ,harap sangat dapat diploma dengan cemerlang and dapat habiskan semua kerja kompeten,dapat bebas tu jew yg aku hope kan sekarang ...Doa kan aku lulus dengan cemerlang and dapat diploma 

Tuesday, 12 February 2013

Asramaku Penjaraku

hey dah lama x update blog....dah bersawang blog nie jadi nye....
erm sekarang nie dah aku dah tak sekolah menengah macam budak len...
sekarang dah jadi budak Kolej Vokasional...sebenarnya menyesal beljr kat kv...
aku rindu giler kat sekolah lama ..rindu dekat kawan2...rindu kat crush...dekat segala2 nya lah senang cete,hari nie update blog pon sebab baru balik hostel yang macam penjara...
menyesal sangt belajar kat kv....kalau nak menyesal menangis mata berdarah dah tak guna jugak kan...
terpksa teruskan jugak study sampai habis....cuti seminggu ni kena manfaat kan dengan baik....
cuaca dekat kluang ni x berapa elok asyik hujan je nak g jejlan ngn kawan2  pon susah tpi hujan kan rahmat,ahad nie dah nak kena balik sana,....leceh lah dok asrama kena ikut peraturan pergh perkara paling mencabar dalam hidop aku...dekat sana hidup teratur solat tak tinggal...tapi ade buruk nye jugak  tinggal kat hostel dengn senior atas leceh asyik kena  sound bagai...padahal aku lah budak yang paling baik kat sana...tapi aku sabar je...setahun je kot senior aku yang cantik2 tu belajar tahun depan aku pulak yang jadi senior haha suka nye....k lah sampai disni je lah cerita aku yang ngarot nie....

THE END